Rimpels

Dames, goed nieuws! Uit recent groot onderzoek van het Erasmus MC blijkt dat vrouwen, door gezond te eten het ontstaan van rimpels echt kunnen remmen. Een duidelijke verklaring hiervoor is er niet. In gezonde voeding zitten veel vitamines, mineralen en anti-oxidanten die de huid beschermen tegen schadelijke  invloeden als UV-licht. Welke factor of combinatie van factoren werkzaam is, is nog niet duidelijk. Maar het werkt! En daar gaat het om, toch?

Mediterraan voedingspatroon

Wat blijkt te werken is het volgen van een strikt mediterraan eetpatroon. Denk hierbij niet aan pizza’s en borden vol pasta vergezeld door flessen wijn. Het is een eetpatroon zoals men traditioneel (in de jaren 50-60) gebruikte in de landen rond de Middellandse Zee.
Het zijn eenvoudige maaltijden met veel:

• verse groenten en fruit, mediterraan dieet, dieetadvies Oirschot
• peulvruchten zoals bruine bonen en linzen,
• (olijf)olie,
• noten en zaden,
• vis,
• kip
• volkoren producten
• met mate: rood vlees en melkproducten.

Beperk het gebruik van suikers, geraffineerde producten (wit brood, witte rijst/pasta) en bewerkte producten.
Eet zo puur mogelijk. Vermijd zoveel mogelijk producten waar veel aan ‘gesleuteld’ is.

Weer een reden om gezond te eten

Het bovenstaande advies heb je vast al vaak gehoord. Het is een voedingsadvies wat je helpt op gewicht te blijven en wat je lijf beschermd tegen allerlei aandoeningen en klachten. Mooi toch dat je nu weer een extra reden hebt om het op te pakken.

Alcohol

Denk je bij mediterraan aan een lekker glas wijn, dan moet ik je helaas teleurstellen. De vrouwen die aan het onderzoek meededen en zich keurig aan het eetpatroon hielden, maar wel dagelijks een glas wijn dronken, kregen alsnog rimpels.
De onderzoekers denken dat alcohol, net als suikers, de normale celprocessen beschadigt, waarbij herstelmechanismen in de huid worden verstoord.

Mannen

Vreemd genoeg blijken alleen vrouwen baat te hebben bij dit gezonde eetpatroon als het gaat om rimpels. Wat mannen ook eten, rimpels ontstaan toch gewoon in hetzelfde tempo.

Toch heeft een gezond eetpatroon ook voor hen zeker zin. Gezond eten beschermt je tegen het ontstaan van o.a. hart- en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker, remt het verouderingsproces en helpt je een gezond gewicht te handhaven of af te vallen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s