Hart- en vaatziekten

Bij hart- en vaatziekten en het voorkomen ervan speelt leefstijl een belangrijke rol. Voeding is één van de belangrijkste factoren die invloed hebben, naast beweging, niet roken, voldoende slapen en goed omgaan met stress.

Jouw eetgewoonten spelen een belangrijke rol

Je voeding beïnvloedt namelijk je bloeddruk, je cholesterolgehalte en je gewicht. Dit zijn allemaal factoren die effect hebben op de conditie van je hart- en bloedvaten.

Maar hoe bepaal je wat goed is voor jouw lijf? Daar is veel onderzoek naar gedaan. Zo weten we dat bij hart- en vaatziekten vooral zout, vet en je energie-inname van invloed zijn. Verder is de rol van een gezond gewicht en een volwaardige voeding niet te onderschatten.

Als diëtist kan ik samen met je kijken naar eventuele zinvolle veranderingen in je eetpatroon om het risico op (het krijgen van) hart- en vaatziekten te verkleinen en kunnen we samen bespreken hoe je deze veranderingen kunt inpassen in jouw dagelijks leven. Kijk bij vergoedingen en neem voor het maken van een afspraak of verdere informatie gerust  contact met me op.