Maag- en darmklachten

Voeding neemt vaak een centrale plaats in bij zowel de oorzaken als gevolgen van veel maag- darm- en leverziekten.

Voeding speelt een belangrijke rol

Al je eten passeert je maag en je darmen. Geen wonder dat je met je voeding je maag- en darmklachten kunt verbeteren én verslechteren.

Maar hoe bepaal je wat goed is voor jouw lijf? Er is al veel onderzoek gedaan naar de rol van voeding bij bijvoorbeeld een spastische darm, obstipatie of coeliakie. Toch is de aanpak bij alle maag- en darmziekten anders. En je voeding dus ook! Wat voor de één goed is, hoeft voor de ander niet te werken.

Als diëtist kan ik samen met je kijken wat goed werkt voor jou, zodat je klachten op een gezonde manier verminderen.

Relatief nieuw is het FODMAP-dieet waarbij je stap voor stap gaat uitzoeken voor welke voedingsstoffen je overgevoelig bent. Dit kan zinvol zijn bij Prikkelbaar Darmsyndroom (pds), ziekte van Crohn of andere darmklachten. Binnen mijn praktijk zijn we gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die willen starten met het FODMAP dieet.

In verband met deze specialisatie ben ik aangesloten bij het regionaal samenwerkingsverband: Bekkenspecialist Brabant

Bekkenspecialist Brabant is een regionaal samenwerkingsverband. Onze therapeuten behandelen klachten van de buik, het bekken en de bekkenbodem.
Iedere therapeut heeft zijn eigen specialisatie. Zij delen hun kennis met elkaar en hebben collegiaal overleg, zodat jij de beste zorg ontvangt.