Bepalen van je spiermassa

Een gezond gewicht is natuurlijk belangrijk, maar zegt niet alles.
Je kunt bijvoorbeeld een gezond gewicht hebben, maar te weinig spiermassa en/of teveel buikvet. Of je bent gezonder gaan eten en enthousiast gaan bewegen en je ziet dat je zwaarder wordt, terwijl je juist af wil vallen! Het kan zijn dat je meer spiermassa hebt ontwikkeld, wat juist gunstig is.

De weegschaal zegt niet alles

Met alleen een weegschaal kun je dit niet zien. Daarom gebruik ik in mijn praktijk ook vaak een centimeter voor het bepalen van de middelomtrek.

Sinds kort kun je in mijn praktijk daarnaast terecht voor een bio-impedantiemeting.  Hiermee wordt gemeten hoe je lichaamsmassa is samengesteld en berekend wat je spiermassa is. Dit is heel zinvol bij mensen met het risico op een te lage spiermassa (longziekten, kanker, chronische ziekten, ouderen), maar ook bij mensen die af willen vallen door anders te eten en meer te bewegen.

Bio-impedantiemeting

spiermassa meten Dieetadvies Oirschot

Voor de meting zal ik je vragen je sieraden, riem, sokken en schoenen uit te doen en op de onderzoekstafel te gaan liggen. Vervolgens worden er 2 elektroden op je rechterhand en 2 op je rechtervoet geplakt. Hierdoor gaat een zwak elektrisch stroomstootje door je lichaam. Hiervan zul je niets voelen.
Meteen na de meting bespreek ik de uitslag met je.

Bio-impedantiemeting zonder dieetbehandeling

Wil je graag een meting laten doen van je lichaamssamenstelling en de uitslag met me bespreken (met kort tips voor eventuele verbetering), zonder een dieetbehandeling? Dat kan. Neem hiervoor gerust contact met me op.