Consulten en workshops

De dieetbehandeling bestaat uit een eerste consult, gevolgd door enkele vervolgconsulten, afhankelijk van je wensen en situatie. Daarnaast geef ik ook verschillende workshops, om je kennis over specifieke onderwerpen op een leuke manier te vergroten en dit in de praktijk toe te leren passen. 

Eerste consult

Het eerste gesprek duurt 1 uur. Dit uur is bedoeld om wederzijds kennis te maken, samen je hulpvraag duidelijk te formuleren en samen het doel van de begeleiding vast te stellen. Omdat ik het belangrijk vind het advies en de begeleiding op jou af te stemmen zullen jouw persoonlijke situatie en jouw wensen centraal staan tijdens dit gesprek. 

In veel gevallen zal ik je tijdens dit consult wegen, meten, je middelomtrek bepalen, je lichaamssamenstelling meten (lees hier meer over op de pagina bepalen van je spiermassa) en, indien van toepassing, de laboratoriumuitslagen bespreken.  Eventueel stellen we samen alvast een advies op of formuleren we samen aandachtspunten voor verandering. Deze hoeven niet alleen betrekking te hebben op je voedingsgedrag, maar op je gehele leefstijl. Indien nodig en gewenst wordt het gegeven advies schriftelijk uitgewerkt en krijg je voorlichtingsmateriaal mee naar huis.

Vervolgconsulten

Vervolgconsulten duren 30 minuten. Tijdens deze consulten bespreken we je ervaringen en beantwoord ik je vragen. Samen plannen we de onderwerpen die tijdens de verdere begeleiding ter sprake zullen komen. Indien je dit wenst word je tijdens elk consult gewogen en na verloop van tijd wordt eventueel de middelomtrek en de spiermassa gemeten.

Ik werk uitsluitend op afspraak

Workshops

Daarnaast geef ik ook verschillende workshops, waarin je de nieuwe kennis op een leuke manier in de praktijk leert toe te passen.

Workshop gezond boodschappen doen

Samen maken we een rondleiding door de supermarkt op basis van je eigen gemaakte boodschappenlijstje (met daarop producten die regelmatig door jou worden gebruikt). We gaan samen je productkeuze bespreken en ik zal je uitleg geven over risico’s voor de gezondheid, het effect op je gewicht en ik geef je suggesties over vervangende producten. Je leert hoe je de etiketten op voedingsmiddelen kunt lezen en interpreteren en verder leer je hoe je kunt omgaan met de verleidingen in de supermarkt. Natuurlijk kunt je je vragen over producten in de supermarkt aan me stellen. Met de kennis die je opdoet wordt het maken van keuzes in de supermarkt een stukje makkelijker.

Je hoeft tijdens deze rondleiding niet echt boodschappen te doen. Ik vraag je echter wel, zeker bij een individuele rondleiding,  om vooraf een boodschappenlijstje te maken met producten die je regelmatig koopt. Dit kan dan de leidraad zijn voor onze rondleiding.

Duur:         1 uur
Kosten:       € 60,00 bij een individuele rondleiding

Groepsrondleiding door de supermarkt

Regelmatig geef ik groepsrondleidingen. Dit kan onderdeel zijn van de dieetbehandeling.
Wanneer je in een zorgprogramma van DOH zit (Huisartsenpraktijk De Plataan of Huisartsenpraktijk Kloosterstraat), kun je je kosteloos opgeven voor een rondleiding. Ook als je niet bij mij in behandeling bent. 
 

Zoutworkshop

Tijdens deze workshop zal zout centraal staan, met name het gebruik van minder zout.

In maart 2018 zal de eerste zoutworkshop gegeven worden. Zit je in een zorgprogramma van DOH (Huisartsenpraktijk De Plataan of Huisartsenpraktijk Kloosterstraat), dan kun je hier kosteloos aan deelnemen. Informatie volgt (op deze site).

Slank in 8 stappen

In 2018 zal de groepscursus: ‘Slank in 8 stappen’ gegeven worden. Dit is een goeroe-vrije, no-nonsense methode gebaseerd op puur eten, zonder verboden. Met aandacht voor je eetgedrag (waarom snaai ik? Hoe leer ik ‘nee’zeggen? Hoe maak ik keuzes die bij me passen? Informatie volgt (op deze site).

Heb je interesse in een workshop neem dan gerust contact met me op. Ik kan je dan al wat meer informatie geven en je noteren als belangstellende.