Bananenbrood

Een tijd geleden maakte ik bijna elke zondag bananenbrood.Eerlijk gezegd maakte ik er steeds 2. Allebei voor mijn zoon die er dol op is. Zondagavond nam hij het mee als hij thuis vertrok en door de week at hij het als ontbijt.
Ik had een heerlijk én gezond recept, zonder toegevoegd suiker (behalve een klein zakje vanillesuiker dan). De zoete smaak kwam van de bananen en de rozijnen die er in zaten.
Het recept kon ik dromen.

Vandaag bedacht ik me dat hij het vast lekker zou vinden vanavond weer eens bananenbrood mee te krijgen voor de komende week. Maar ik was het recept kwijt! Genoeg leuke bananenbrood recepten te vinden op internet, maar ik wilde mijn recept zonder suiker en zonder meel, mét havermout. Dus ik ben zelf maar gaan experimenteren. Het resultaat mag er zijn. Lekker luchtig (waarschijnlijk omdat ik 3 eieren heb gebruikt in plaats van 2), maar toch anders dan mijn bekende recept.

Dit heb je nodig

Voor 1 brood:

  • 3 bananen
  • 120 gram havermout
  • 3 eieren (gesplitst)
  • handje rozijnen
  • 1 zakje vanillesuiker (of de merg van een vanillestokje)
  • 1/2 zakje bakpoeder (7,5 gram)
  • theelepel kaneel

bananenbrood, dieetadvies Oirschot

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in.
Was de rozijnen.
Meng de bananen (in stukjes) met de havermout, eidooiers, vanillesuiker, bakpoeder en kaneel in een keukenmachine. Klop het wit van de eieren tot het stijf is.

Roer de rozijnen door het banaan-havermout mengsel en schep het geklopte eiwit en luchtig doorheen.
Vul de cakevorm met het mengsel en zet het 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Haal het brood uit de oven en controleer of deze gaar is door een breinaald in het midden van het brood te steken. Als deze er droog uitkomt is je brood gaar.

Lekker als tussendoortje bij een kopje koffie of thee, maar ook lekker als ontbijt (met een lepel kwark/ Griekse yoghurt met kaneel).

Mijn zoon houdt er niet van, maar weet je wat ook heel lekker is? Dadels toevoegen aan het mengsel. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s