Meer groente eten? Makkie!

In mijn vorige blog gaf ik je 5 makkelijke tips om gezonder te eten. De komende tijd zal ik  wat dieper ingaan op elk van deze tips, te beginnen bij het eten van meer groente en fruit. Want een ruim gebruik hiervan is echt goed voor je.

Voor elk moment van de dag

Veel mensen vinden 250 gram groente per dag best veel. Zeker als je deze hoeveelheid helemaal bij de warme maaltijd wil eten. Denk niet alleen aan groente bij je warme maaltijd, maar ook bij je ontbijt, lunch of als tussendoortje. Dan is het echt niet moeilijk om een flinke hoeveelheid groente binnen te krijgen.  Zeker niet als je gebruik maakt van onderstaande tips:

  • Neem verschillende soorten groente bij de maaltijd. Dan eet je er makkelijker meer van dan wanneer je 1 grote portie van dezelfde groente op je bord hebt liggen. Gewoon omdat het er aantrekkelijker uitziet.
  • Neem een salade vooraf, bij de lunch of als tussendoortje. Salade is echt meer dan sla. Je kunt van vrijwel alle soorten groente een lekkere salade maken.
  • Maak soep van bouillon met veel groente. Door verschillende soorten groente en kruiden te gebruiken en wel of niet de staafmixer bij de hand te nemen, kun je oneindig variëren.  Bovendien is soep een geweldige manier om restjes te verwerken. Heerlijk als voorafje, tussendoortje of bij de lunch.
  • Verwerk groente in sauzen.
  • Bak een extra uitje, champignons of bijvoorbeeld prei mee bij de bereiding van je vlees, vis, kip of vleesvervanger.
  • Vervang aardappelen, rijst of pasta eens door groente. Maak een puree van knolselderij, maak ‘rijst’ van bloemkool of broccoli en vervang spaghetti door courgetti (spiraal gesneden courgette). dieetadvies Caron, courgetti
  • Denk eens aan groente als broodbeleg; gebakken champignons (met ui), plakken tomaat, komkommer, geraspte wortel (met appel en walnoot), spread gemaakt van geroosterde paprika of restjes groente, hummus…. De mogelijkheden zijn oneindig.
  • Snoep lekker van groente; snoeptomaatjes, komkommer, reepjes rode of gele paprika, worteltjes.

Doe mee met de GroenteChallenge

Wil je meer groente gaan eten, maar weet je nog niet zo goed hoe je dit aan gaat pakken? Doe dan mee met de GroenteChallenge van Puur Gezond, die 5 februari begint.

Wat houdt de PuurGezond GroenteChallenge in?
Je wordt geholpen om binnen 4 weken dagelijks 400 gram groenten te gaan eten. Elke week heeft een ander thema. Je krijgt alle tips, tricks en recepten om je doel te behalen, zodat uiteindelijk jouw hele dag goed gevuld is met groenten! En je maakt elke week kans op een exemplaar van het boek “Eet Meer!”

Hoe doe je mee?
Heel simpel: like de facebookpagina van PuurGezond en doe mee met  het facebookevenement: de PuurGezond GroenteChallenge. Het start op 5 februari, maar je kunt je nu al inschrijven. Doe mee! En alvast veel succes!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s