Fruitsnoepjes

Binnenkort heb ik Open Dag op mijn praktijk. Natuurlijk is het dan leuk om mijn gasten te ontvangen met iets lekkers. Als diëtist kan ik natuurlijk niet aankomen met lolly’s, dropveters of suikerspinnen voor de kinderen (en hun ouders). Daarom ben ik op zoek gegaan naar lekkere, leuke én gezonde snoeperijen. Vandaag maakte ik deze fruitsnoepjes van mango. Heel makkelijk te maken, lekker én gezond.

Dit heb je nodig

  • 250 gram fruit (ik koos nu voor mango, maar wil ook nog rode snoepjes maken van aardbei of framboos). Diepvriesfruit is ook geschikt.
  • 3 blaadjes gelatine
  • vorm
  • vershoudfolie

Zo makkelijk is het

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Pureer het fruit. Als je fruit met pitjes gebruikt (aardbei/ framboos) zeef het dan even, want veel kinderen vinden dat niet lekker.
Verwarm de fruitpuree tot deze net kookt en doe het vuur uit.
Knijp de gelatineblaadjes één voor één uit en roer ze door de warme fruitpuree. Proef even. Als je fruit hebt gebruikt wat niet zo zoet is, voeg dan eventueel een beetje suiker of zoetstof toe. Maar vaak is dit helemaal niet nodig!

dieetadvies Oirschot, fruitsnoepjesBestrijk een vorm met olie (neutrale smaak) en giet er de fruitpuree in. Bedek dit met vershoudfolie en laat het minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Daarna kun je ze storten. Ik gebruikte een hartjesvorm voor ijsblokjes en eerlijk gezegd vind ik deze snoepjes iets te groot geworden. Je kunt ook een rechthoekige schaal gebruiken en na het storten de snoepjes in blokjes snijden.
De snoepjes zijn een week houdbaar in de koelkast, maar tegen die tijd zijn ze al lang op. Bewaar ze in een luchtdichte doos.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s